tisdag 31 mars 2009

Marskatten

I lördags hade jag förmånen att få klämma, känna och pussa på en massa tidigare okända katter! Hur gick nu det här till? Tillsammans med Royal Canin och Djurmagazinet i Skene arrangerades "Marskatten" dit jag och min kompis och uppfödarkollega Sylvia Dahlkvist bjudits in att döma huskatter. Katterna och deras ägare strömmade till, och stundtals var det många i kö, men vi tog oss ordentligt med tid för varje katt. Det blev naturligtvis mycket kattprat, och många tillfällen till att sprida mer kunskap om katten som (hus)djur. Alla fick med sig en skriven bedömningssedel -mycket snarlik den som används på vanliga utställningar- och mat från RC. Det kom katter i alla färger och former, de allra flesta mycket välskötta och välmående, och med några få undantag klarade de av situationen väldigt bra. Det ska tilläggas att miljön var betydligt stökigare än på en vanlig utställning, och ingen av katterna hade varit med om något liknande tidigare. Några var rädda och osäkra, och då pressade vi dem naturligtvis inte, men ingen behövde langas in i "katastrofburen" som fanns i beredskap! Flera hade de tragiska bakgrunder som våra huskatter tyvärr ofta har: dumpade på en parkeringsplats med mamma och syskon, svårt sargad av räven som liten kattunge, uppfiskad ur en silo osv...
Det här var fantastiskt roligt och det är förstås omöjligt att plocka ut en favorit, men några måste nämnas:
Den enorme nallebjörnen Whiskey:


Primadonnan Gulnos med drag av mormor siamesen:


















Och kanske den allra skönaste: denne unge rödtabbygosse!


Förutom att träffa alla dessa underbara katter, var det en glädje att se de stolta ägarna när vi öste lovord över deras älsklingar! Jag hoppas verkligen att vi fårse några av dem på ordinarie utställningar så att fler kan få njuta av dem!
Ett stort tack också till Petra och Morgan på Lutino Zoo/Djurmagazinet och till Mona-Lisa på Royal Canin för att vi fick denna möjlighet!

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar